lauantai 19. tammikuuta 2013

Kakku-kyhäelmä

No niin. Tänään tein sokerikuorrutteisen kakun, toista kertaa elämässäni. En oikeasti osaa oikein leipoa, jos lettuja ja kääretorttuja ja paria muffinssireseptiä ei lasketa... lähinnä just makeat täytekakut on olleet pannassa jo pitkän aikaa. No... nyt tyttö toivoi synttäreilleen Angry Birds -kakkua ja kun sellaista ei kakkukuvana (harmi harmi harmi!) saanut, piti sokerimassan kanssa sitten värkkäillä. Vähän kuprua siellä sun täällä ja vapaalla kädellä pyöräytetyt kuviot, mutta kaipa se tytölle kelpaa. Uutta en ainakaan enää tee :D Täytteeksi laitoin vadelma-kerma-rahka-vaniljakreemiä, ja se kyllä maistui itsessäänkin aika hyvälle. Tähän sokerikuorrutehommaan voisi hurahtaakin, mutta onneksi meillä on niiin pieni keittiö, ettei viitsi pahemmin puuhastella näiden parissa, ellei ole pakko. Mutta tämmöinen poropeukalon tekele tällä kertaa:


9 kommenttia:

  1. Hei, toihan on tosi upee! Ihan on vihasen tipusen näkönen!
    Ja kuule.. toi täyte kuulostaa mielettömän hyvältä.. kerrotkos mitä siihen ihan virallisesti tulee.. Reseptiä vonkaan.. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no ainakin se maistui porukalle :) Resepti ei ole oma, vaan napattu netistä: jauhopeukaloisen kakuntäytteet (jauhopeukaloinen.wordpress.com/kakun-taytteet/ - tuolla ohjeella täytteestä tuli aika raikas, jos haluaa makeamman niin sokeria lisää. Tossa kun oli sitä sokerikuorrutetta jo omiks tarpeiks, niin jätin ei niin makeaksi :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, pitää heti ottaa talteen! :)

      Poista
  2. Kyllä tunnistaa,eli on onnistunut:)
    Naminami vaan!

    VastaaPoista
  3. Loistava kakku :D Meillä mies kieltää ehdottomasti muun kuin kerman käytön kuorrutteena ;) Onneksi, muuten olisin varmasti hurahtanut tuohonkin :D

    VastaaPoista
  4. Upea kakku ja et muka ole leipuri....kin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en ole, tuo oli toinen täytekakku mitä aikuisiällä ylipäätään olin tehnyt :D Tosin, nyt kun on vuoka ostettuna niin kaipa sitä voi muulloinkin tehdä kuin lasten synttäreille :)

      Poista